Синовете на две казанлъшки легенди с общ проект

Една история за древните траки разказват в късометражен филм Ярослав Ковачев и Тихомир Стоянов.  Краткият им филм ще бъде излъчен по време на Мултимедиен АРТ фест „Докоснати от древността“2018, който е част от тазгодишните тракийски празници, организирани от Община Казанлък.

Ярослав и Тихомир от дълги години се занимават с професионално видео-заснемане, музикални видеоклипове, документални филми и др. . Най-новият им проект е част от филмовата къща “ Studio spotlight „, като ги обединява новаторството в различни сфери.

Най-новата им продукция е филм за траките и откритите уникални тракийски гробници и светилища в региона.  Той е заснет в рамките на две седмици, но монтажната работата над него продължава близо месец. Освен спиращи дъха пейзажи и кадри, на които и двамата са доказани майстори, във филма е преплетен и сюжет от древната тракийска действителност, като сценария е на Тихомир, който е завършил История.

Ярослав и Тихомир са синове да две легенди в сферата на културата в Казанлък и за България, с които отдавна се разделихме.

Ярослав е син на Тодор Ковачев, който е автор на ненадминати и до ден днешен документални филми за Централен Балкан и различни забележителности в България.

Тихомир е син на легендата Веселин Стоянов, който приживе всички наричаха „Геният“. Баща му се счита за един от най-талантливите български писатели, като мнозина го определяха и като българският Хемингуей.

Филмът на Тихомир и Ярослав ще бъде излъчен в неделя, 2-ри септември, в Парк „Розариум“  от 20:30 ч. когато започват прожекциите на участниците в тазгодишния арт фест.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram