Областният управител инж. Георги Ранов председателства Областен съвет по сигурност

Picture 189 (Large)Днес, 30.8.2016г., от 10,00 часа, в зала II на Областна администрация Стара Загора, Областният управител инж. Георги Ранов председателства Областен съвет по сигурност. Същият се свиква на основание чл. 64, ал. 1, т. 6 от Закона за защита при бедствия. Основната му цел бе реално осъществяване на превантивни мерки за противодействие на терористични заплахи и по-точно  уточняване и прецизиране на реалните възможности за взаимодействие между различните институции при възникване на извънредна ситуация свързана с терористична заплаха.

Picture 184 (Large)На съвместната работна среща с представители на Областния съвет по сигурност присъстваха  кметовете на общини, охранителни фирми, представители на РЗИ, РУО, представители от РУП, разположени на територията на областта, на ОД на МВР и др. силови структури.

С оглед напрегнатата обстановка в съседните страни, продължаващите терористични действия и мигрантската криза, ръководителите на структурите запознаха членовете на Съвета с обстановката в област Стара Загора и извършваните дейности, свързани с повишаване на сигурността. Същите изнесоха информация относно възможностите за осигуряване на по-добра координация по места с общински и обществени структури и организации, при възникване на извънредна ситуация, свързана с терористична заплаха.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram