Финал на лятната занималня в ОБ „Искра“

Петдесет грамоти бяха раздадени на финала на лятната академия  в Общинска библиотека „Искра”. Притежателите им са най-активните посетители на детския отдел на библиотеката. За да им се отблагодарят за постоянството и провокират още веднъж творческото мислене на малчуганите, организаторите спретнаха тържество, в което всяко едно от децата имаше възможността да се изяви, като се представи в костюм на приказен или филмов герой. лятна занималня 2

 Около 30 деца малчугани, колкото са възможностите на капацитета в Детския отдел на общинска библиотека „Искра”, са били част от ежедневните занимания, организирани през месеците юли и август. 700 малки читатели са преминали през отдела само за август. Заетите книги и периодични издания от началото на годината, в това число чужда литература –на английски и руски езици, са 5 500.

 Освен посещение в ИМ „Искра” и в Художествена галерия – Казанлък, лятна занимабня 3лjpgмалчуганите са имали възможност, покарай ежедневните двучасови занимания в библиотека „Искра” и да проследят една от най-новите детски постановки на театър „Люобмир Кабакчиев” Косе Босе”. За да не скучаят и за да провокира творческото им мислене, ръководителят на литературния клуб „Светлини сред сенките”  Валя Димова активно помага в списването на седмичника „Наше лято”.

.лятна занималня 4Лакомства и трапеза очакваше участниците в лятната академия, подсигурени от домакините от ОБ „Искра”, с обещание наесен вратите на Детския отдел” да останат отворени за любознателните деца от Казанлък. А те непременно ще върнат на познатото място, за поредната книга, която ще пожелаят да прочетат.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram