Новини от вас: Отворено писмо до Галина Стоянова – кмет на Казанлък

До Кмета на Община Казанлък

г-жа Галина Стоянова

Г-жо Кмет, на една среща с вас по повод мирният флашмоб по повод летящите камъни от махала Кармен, в който бях заявила участие в края на май месец тази година ни уверявахте, че проблема се разрешава.

Три месеца след срещата не само, че не се разрешава този проблем, а се задълбочава. Камъните продължават да летят по коли и хора, деца от ромски произход скачат на пътя на колите, показват неприлични жестове към преминаващи автомобили и пешеходци.

Снощи 28.08.2018 година около 20 часа, племенницата ми, която е 10 годишна отива до ТМаркет за покупки. На паркинга на магазина 5 момчета от същия етнос на видима възраст 11-12 години, започват да я притесняват с действия и закани, че ще бъде изнасилена, думи от сексуален характер. Детето изпадайки в панически страх започва да пищи и тичайки към блока ни, дори не се оглежда когато пресича булеварда, за щастие не е имало преминаващи автомобили в този момент. Племенникът ми и със съпругата му са пред входа на блока, чувайки писъците на сестра си, тръгват към магазина и стават свидетели на отвратителната сцена. Подгонват 5 ромчета, те се качват върху количките на магазина, които са до входа и започват да крещят към тях – Елате, елате да ви заколим и да изнасилим дъщеря ви, гяури. Три от ромчетата избягват към блоковете, едно влиза в магазина при родителите си, а друго бяга в ромската махала. Благодаря на една от касиерките и мъж от магазина, които са отказали да обслужат ромите, след като са разбрали какво се случва и са им казали да напуснат.

В денят на флашмоба 30.05.2018 година, Полицията на град Казанлък извърши репресивни действия спрямо заявилите участие в събитието – като ни призоваха в Полицията и ни забраниха участие, обвиняваха в расистки действия. Връчиха на всеки полицейско разпореждане.

Постигнахте целта си, а именно да уплашите по – голяма част от участниците. Към други бяха отправени устни предупреждения да не участват във флашмоба.

Снощи търпението да се вземат мерки на семейството ми приключи, г-жо Стоянова!

Обръщам се към Вас, защото Вие сте лицето и стопанина на град Казанлък.

С уважение: Соня Ченешева

P.s Това обръщение ще го входирам в писмен вид до Вас, но сега е по-важно да се погрижим за душевното състояние на десетгодишната ми племенница.

Соня Ченешева

Кметът реагира незабавно на отвореното писмо

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram