На четирима протестиращи в Паничерево полицията издаде предупредителни протоколи

На 26 август в РУ”Полиция”-Казанлък е постъпило уведомително писмо от кмета на с.Едрево, общ.Николаево г-н Венелин Янков, с което уведомява, че жители на с. Едрево възнамеряват да блокират главен път ІІ-55 /Русе-Свиленград/ на 29.08.2014г. на моста южно от с.Паничерево, общ.Гурково за времето от 10,00 часа до 11,00 часа, във връзка с недоволство на жителите на селата Едрево, Оряховица, Братя Кунчеви и Руманя от прието Решение № 8-6/2013г. на МОСВ гр.София, с което е одобрено  инвестиционно предложение за „Изграждане на кариери за добив на варовик и доламити” в концесионна площ „Кереч Търла” в землищата на същите села.

По повод създалата се ситуация на 29.08.2014г. от 09,00 часа до приключване на протестните действия в с.Паничерево са изпратени полицейски служители от ОДМВР-Стара Загора и РУП-Казанлък за осигуряване на опазването на обществения ред и безопасността на пътното движение.

На протеста присъстваха около 200 жители на горепосочените села, които бяха помолени да продължат протестните действия в центъра в с.Паничерево. Безопасното им придвижване бе осигурено от полицейски кордон, а затруднение в движението по главен път ІІ-55 /Русе-Свиленград/ не бе допуснато. Установени са 4 лица, определили се като инициатори на протеста. На същите са изготвени протоколи за предупреждение по ЗМВР и актове по ЗДв.П.

 

Говорител на ОДМВР :  Ваня Кръстева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram