Галина Стоянова: Да се обединим в борбата за безопасност по пътищата!

Кметът на Казанлък Галина Стоянова призова казанлъчани да се обединят в борбата за безопасност по пътищата в региона.  Народният представител Нено Влайков, ще подкрепи инициатива за законодателни промени с  цел разширяване пълномощията на кметовете , за да може да бъде упражняван по – добър контрол заедно с полицията. Част от предложенията в тази насока, включват кметовете да могат не само да се поставят камери за видео наблюдение, но и камери, записи от които да дават възможност за санкциониране на нарушителите.

Галина Стоянова заяви, че подкрепя кампанията на Медийна група „Вис виталис“  – Спри! Преминава дете!

Общината ще предостави достъп до камерите за видео наблюдение в града, за да бъдат показани фрапантни случаи на нарушения в града.

Друго предложение: Граждани, упълномощени от общината да се включат  за няколко дни към Звеното за санкциониране и контролиране на паркирането в града.

Кметът обяви, че в началото на октомври стартира дейността по репатриране на автомобили. Отговорност на общината е да осигури паркинг за репатрираните автомобили, той ще се намира  в пространството под надлеза, източно от „Катекс“.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram