Влоши се здравословното състояние на старозагорския бизнесмен, прострелял сина си

Собственикът на транспортна фирма Пеньо Пейков, който простреля доведения си син Христо Чолаков, е настанен в стационара на затвора в Стара Загора. Причината е влошеното му здравословно състояние, съобщи наблюдаващият прокурор по делото.

На 15 август съдия от Окръжен съд Стара Загора постанови постоянна мярка „задържане под стража” за обвиняемия.

65-годишният Пейков  страда от тежка форма на диабет, има и сърдечно заболяване. Пред разследващите Пейков е казал, че не помни, как точно е станал инцидентът.

Припомняме, че на  12 август около 9.30 часа Пеньо Пейков простреля с незаконен пистолет „Макаров”  46-годишният Христо Чолаков в офиса на фирмата си в края на Стара Загора. Причина за стрелбата били недоразумения между двамата свързани със състоянието на  транспортната фирма, която сега управлявал Чолаков.

Срещу Пейков са повдигнати обвинения затова,  че направил опит умишлено да умъртви Христо Чолаков, като деянието е останало недовършено по независещи от него причини и за незаконно държане на огнестрелно оръжие.

При огледа на местопроизшествие са иззети пистолет „Макаров” със заличени номера, четири гилзи и два проектила.  Пейков обяснил, че е купил пистолета от Руския пазар за 650 лева.

Наказанието , което се предвижда по повдигнатите обвинения срещу Пейков е за  „лишаване от свобода” от 10 до 20 години за опит за убийство и „лишаване от свобода” от 2 до 8 години за държане на незаконно оръжие.

Разследването продължава, очаква се Чолаков да бъде разпитан, след като здравословното му състояние позволи./ topnovini.bg

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram