Хората питат…: Галина „качва ли на шейната” Зарьо Скобата?

От вчера в Община Казанлък е назначен на работа Иво Комитов, съпруг на Йоанна Комитова. Тя е общински съветник от ГЕРБ отскоро. Съпругът Комитов е назначен в звеното за кратковременно паркиране и в момента шофира служебния /на звеното/ червен микробус „Мерцедес”, тъй като титулярът-шофьор Зарьо Скобата е в отпуска. Последният бил в отпуска, „натоварен“ с предизборни ангажименти, говорят колегите му.

Семейство Комитови са съседи и приятелско семейство на председателя на Общинския съвет Николай Златанов. Сегашният шофьор на служебната кола на Златанов-стар познайник и водач на общински автомобили-Минчо Големанов навърши пенсионна възраст и вече подготвя документи за излизане в заслужена пенсия.

Скоро мястото на Големанов ще се оваканти, но нямало да бъде  обявявано официално като свободно работно място, защото него кметицата била обещала на нейния човек  Зарьо Скобата и го къткала, че той ще е именно новият шофьор на Златанов. С това обещание го пратила в отпуска, но и с важни задачи преди изборите.

Докато Големанов подготвя документи за пенсия, а Зарьо Скобата е в „почивка“, Галина Стоянова готвела друга рокада, за да угоди на председателя Златанов и за да се отърве от Скобата. Тихомълком тя възнамерявала да назначи на волана на председателския служебен „Ситроен” Иво Комитов-съпругът на съветничката и приятел на Златанов, а Зарьо да остави в буса със скобите.

Известно е, че този същия бус е шофиран от бившето ченге Светозар Запрянов и като личен автомобил. Откакто в града разграфиха улиците, назначеният в звеното със скобите преди две години от кмета Галина Стоянова уволнен от полицията Зарьо, се прави на шериф. И ползва общински благинки.

Галина го залъгвала, че ще му даде по-канапчийско място и по-важно, това на Големанов, за вярната служба като неин агент нон-стоп във Фейсбук. В миналото Зарьо е популярен в града с други неща и Галина се притеснявала това да не й навреди на личния имидж и се гласяла да го изпързаля.

От днес засичам общинския бус „Мерцедес“ с новия му шофьор. Откъде се пръкна още един празен щат  в скобаджийското звено?

И аз съм човек и аз искам да попитам.

Госпожо Стоянова нали се клехте, че шуробаджанащина няма да има в Общината?

Ще обявите ли мястото на Минчо Големанов за свободно, когато той се пенсионира?

Нагласен ли е този щат за Иво Комитов?

Ще качите ли „на шейната по надолнището” Зарко Скобата?

Мариана Килова

ivo komitov

komitov

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram