Срочният министър Бакалов открива Пожарната в Казанлък

Новата сграда на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“в Казанлък ще бъде официално открита днес. В церемонията ще участва министърът на вътрешните работи в служебното правителство Йордан Бакалов.

Проектът „Нова сграда на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“в Казанлък е поръчан от Община Казанлък през 2008 г. по времето на кмета Стефан Дамянов, след като по-рано през 2006 г. Пожарната получи предписание, че сградата е опасна за хората работещи там.

„Сградата на пожарната е от 1936 г. и е в трагично състояние. До днес са правени само няколко козметични ремонта. Сградата се намира в аварийна ситуация, опасна за хората, работещи там, застрашаваща живота и здравето им“, се казва в становище на общинския съвет в Казанлък от 2007 г.

Зданието, където пожарникарите ни прекарват повече от 70 години е била обор, преди огнеборците да се настанят там. Пенсионирани служители разказаха за Пресс тв любопитна подробност от смяната на предназначението на помещението-преди да се настанят пожарникарите там са отглеждали околийския бик.

Проектът за новасграда на пожарната, който датира от края на 2008 г. предвижда новата двуетажна сграда да има 8 спални помещения с по две легла за дежурните пожарникари и 7 гаражни клетки, чиито врати ще се отварят автоматично, конферентна зала, фитнес салон, столова част, кухня, стая за почивка, административна част и приемна за граждани.

 

Строителството се извърши със средства от Министерството на вътрешните работи, обществената поръчка бе обявена още през октомври 2011 г. Първата копка бе направена на 15 януари 2013 г. от Цветан Цветанов, вицепремиер и министър на вътрешните работи в правителството на Бойко Борисов.

Проектант на новата противопожарна служба е арх. Виолета Бакунина, изпълнител на дейностите – „Билдинг –ТД“ ЕООД с управител Тодор Дечев.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram