Малките „лястовици“ стартират преди откриването на Обиколката

Момчета и юноши  младша възраст на КК „Лястовица“ ще участват в състезание, което ще се проведе в деня на Откриване на  Международната колоездачна обиколка на България– 29 август.
Началото на престижната надпревара ще бъде поставено от 16:00 часа, с  традиционния за Нова Загора  колокритериум „Купа Загорец“.  В 17:00 часа на площад „Свобода”, е посрещането на всички отбори – участници в  събитието и ще обявят официалното откриване на обиколката. От 18:00 часа, любителите на колоезденето ще могат да проследят „пролога“, който ще сe проведе по улиците на Нова Загора. В него ще участват най-добрите  състезатели на всеки отбор, като излъчените победители ще имат честта в 19:00 часа да облекат престижните фланелки, с които ще се впуснат в надпреварата на другия ден.
В неделния следобед, от 15:00 ч. в центъра на града, лично кметът Николай Грозев ще даде старт на първия етап от 64-та Международна колоездачна обиколка на България. Колоездачите ще преминат по ул. „Васил Левски” до кръговото движение на изхода на Нова Загора. Оттам пътят им е предначертан през градовете: Стара Загора, Чирпан и Пловдив, където ще бъде финалът на първия етап на надпреварата.
Казанлъшки колоездачи е предвидено да участват и при посрещането на финиширащите участници от етапа на Обиколката при „Колодрума“в Пловдив.
В интервю за ПРЕСС ТВ през седмицата организационният директор на Обиколката Георги Енчев оповести подробности около 64-ото издание на надпреварата. В нея ще участват 16 чуждестранни и 4 български отбора.
Турът ще се проведе в пет етапа и ще завърши на 3 септември във Велико Търново.
След това на 5 и 6 септември ще се състои и Обиколката на Черноморието.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram