„Всичко е светлина“ за ценителите на фотографията в Казанлък

Публика от цяла България събра тази вечер откриването на фото изложбата „Всичко е светлина“ на художника-фотограф Александър Иванов в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства в Казанлък.

Искреното си възхищение от таланта – обединител на любителите на красивата фотография от различни възрасти сподели Кметът на Казанлък Галина Стоянова и му пожела да е здрав и в добра форма, за да може да работи. „Поне за час да сме позитивни, да има огън и общество!“, пожела тя на присъстващите „одухотворени и добри хора“.

Експозицията идва в родния за Александър Иванов Казанлък веднага след успешната й премиера в столицата. 43 черно-бели пейзажни и репортажни фотографии, снимани през последните 3-4 години пренасят зрителите в света на светлосенките. Вдъхновен от посланията на Учителя Петър Дънов, че „Всяка форма е светлина.“ Известният казанлъшки фотограф предлага на зрителя своите творчески виждания: „Светлината е в основата и на съвременния цифров светлопис.“, пояснява авторът. „Това е моят опит да го покажа в черно-бяла гама, да Ви направя съпричастни с вълнения, емоции и чувства, които ме владеят по време на снимки.“, споделя авторът, известен с красивите си фотографии „от птичи поглед“.

Пресцентър на община Казанлък

edf
edf
dav
edf
edf
dav
edf

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram