Нова придобивка в ДЛС „Мазалат“ улеснява дърводобива

Държавно ловно стопанство „Мазалат” се сдоби с чисто нова придобивка , която е последна дума на техниката за работа в гората. Това е товарен автомобил за едър строителен материал, собственост на ловното стопанство. Инвестицията е за близо 250 хил. лв.

Благодарение на добрите приходи от дърводобивна и ловна дейност Държавното ловно стопанство вече разполага с така необходимата техника за товаренето на трупите, строителната дървесина, като разбира се са спазени всички изисквания за безопасност на работа  и за опазване околната среда. Автомобилът е немско производство, а товарачното устройство е направено в Швеция.

Дърводобивът е печалившата дейност на ДЛС. Добивът възлиза на около 60-65 хил. кубика дървесина годишно. С новата техника сме улеснени да изпълняваме по-бързо и качествено поръчките на своите киленти, споделя директорът на стопанството инж. Александър Иванов, който е и председател на борда на директорите на Югоизточно държавно предприятие гр.Сливен.

Дъждовното начало на лятото е една от причините да се позабави изпълнението на част от поръчките, свързани с траспортирането, но в момента наваксваме в тази насока, казва още инж. Иванов. Той е категоричен ,че тази есен и зима няма да има криза с доставките и в търсенето на дървата за огрев.В момента се изпълняват около 200 поръчки на клиенти.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram