Местни избори 2015: Тайфун с нежно име удря Казанлък!

Тайфун с нежно име приближава Казанлък и ще удари точно на 25 септември, предупредиха метеоролози от специалния отдел за редките явления.

Ураганът се задава с невиждана до сега сила и ще носи неподозирани, дори и за нобеловите лауреати в сферата, изненади. За да избегнат обвинения за всяване на паника и близка среща с прокурор, специалисти по феномените уточняват, че красивата виелица не случайно ще щурмува в деня на откриване на предизборната кампания и ще вилнее цял месец. Нямало да остане неподминат жител на общината, всеки щял да бъде завихрен и ощастливен персонално. Торнадото било от изключително екзотичен вид – диалогично, щедро и патриотично, щяло да довее позиви с литературни образи-основно зелени на цвят с Алеко Константинов с номинал 100 и кафеви с Пенчо Славейков с номинал 50 /лева/. Наблюдатели на чудеса твърдят, че позивите щели да достигнат до всеки джоб. Скоростта на тайфуна с женско име и способността му да тъпче по  портфейлите щампата на поета и писателя, щяла да донесе изблици на всенародна любов край урните на 25 октомври, а електоратът щял да скандира в амок „Ще се разберем!“ и щял да поиска да е зависим доживот, барабар с тъщата, свекървата, стринката и учинайката по втора линия и въобще родата до девето коляно.

Политическите метеоролози все още не разкриват всички данни за пълния потенциал на урагана с уговорката, че е неизучен всецяло и е възможно да връхлети и с други сюрпризи, но нямало да преобладава облачно нито с кюфтета, нито с кебачета и курбани, защото бил тайфун от ново поколение и нямало да се хаби с банални софри и сълзливо-сополиви изпълнения.

Засега никой от експертите не повдига повече завесата, но и не отрича, че след тайфуна с нежно име вече нищо няма да е същото в околията.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram