Кметът уважи премиерата в Казанлък на книгата „Непрочетената Илиада“

Творбата представи известната журналистка Донка Йотова като я определи като „Уникална книга заради задълбочеността на изследването, с безкрайно много информационни пластове“.

Самият автор Георги Велев сподели пред публиката в мултимедийната зала на Исторически музей „Искра“, че за него в „Илиада“ е вложено цялото знание на Античността и Древността, като целта е била то да се запази „за да се даде алтернатива на света“. Велев  е убеден, че траките, които са най-големите авторитети в „Илиада“ масово са населявали земите в Долината на тракийските царе, с все още неразкрити до сега множество доказателства за това.

На Георги Велев Галина Стоянова пожела повече оптимизъм за спасяването на богатството, което има по тези земи.

Г-жа Стоянова поздрави казанлъчанката Донка Йотова, която в момента работи в гр. Стара Загора, за големия й принос с журналистическата й работа за археологията в региона и културно-историческото наследство на Казанлък и я прикани по-често да си идва в родния град.

Сред публиката бяха и кметовете на селата Средногорово Илиян Илиев и Горно Черковище Антон Антонов. Организатори на събитието са Община Казанлък и Библиотека „Искра“. Представянето на „Непрочетената Илиада“ е част от програмата на Празници в Долината на тракийските царе 2016 г.

Георги Велев е автор на книгите „ Геният…премълчаното. 150 години след рождението на Христо Ботев“ , „Достоевски. Шекспир – приключения зад сцената“. Автор е и на студии и статии за българския фолклор и творчеството на Емилиян Станев, Йордан Йовков, Елин Пелин, Фьодор Достоевски и Шекспир.

За читателите на „Непрочетената Илиада“ авторът споделя: “Уверен съм, че някой ден, когато представители на човечеството се отправят на междузвездно пътешествие, „Илиада“ и „Одисея“ ще бъдат за тях настолни произведения, не само художествени, а и научни, защото там са заложени най-съкровените тайни на Вселената. Моята задача беше да докажа, че „Илиада“ е нещо съвсем различно.“

Пресцентър на община Казанлък

20160826-GQBTIMJDOOQ-1472230654 20160826-XHCMHNOHGBO-1472230654

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram