Казанлък и Толияти подписаха протокол за сътрудничество

Протокол за сътрудничество между побратимените градове Казанлък и Толияти подписаха днес, 27 август 2012 г., кметът на община Казанлък Галина Стоянова и кметът на град Толияти Сергей Андреев. Това стана по време на работната среща между ръководството на общината и делегацията от руския град. За първи път от над 10 години кмет на Толияти лично откликва на поканата и посещава града на розите начело на представителна делегация. Поводът са Празниците в Долината на тракийските царе.

В срещата от страна на гостите участваха още Светлана Соколова, депутат от градската Дума на Толияти, и Анна Яшина, експерт по международно сътрудничество в администрацията на града. Те бяха посрещнати от кмета Галина Стоянова, заместник-кмета Петър Косев, главния архитект Ивелин Недялков, заместник-председателя на Общински съвет-Казанлък Нено Влайков и председателя на ПК по социални дейности и трудова заетост Мария Гинева.

Представителите на местната власт на община Казанлък и град Толияти обсъдиха редица въпроси, свързани с икономиката, образованието, културата, социалната политика, приликите и разликите в тяхното развитие и осъществяване, обмяната на добри практика, особено в сферата на образованието и социалните дейности.

Подписаният протокол за сътрудничество има за цел да активизира връзките и взаимодействието между двата побратимени града. Засягат се различни сфери на двустранните контакти – в областта на икономиката, бизнеса, културата, образованието, туризма, младежката политика, спорта. Един от важните акценти е свързан с възможностите повече млади хора да се включват в различни съвместни инициативи.

Знак на община Казанлък, икона на Исус Христос и продукти на основата на розово масло подари кметът Галина Стоянова на своя колега Сергей Андреев, а от своя страна той й подари картини, свързани с Толияти. Заедно с това кметът на Толияти връчи и специална покана на Община Казанлък за гостуване в руския град през декември на провеждания икономически форум.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram