Две катастрофи, мотопедист изпада в кома при удар с автомобил

Жена и дете на две години са прострадали при катастрофа, станала вчера около 05.50 ч. по пътя Казанлък – Сливен, на два километра след разклона за Гурково. Инцидентът е причинен от л.а. Ауди «80», със старозагорска регистрация, управляван от 24-годишен мъж от Сливен, който поради загуба на контрол над возилото, навлиза в лентата за насрещно движение, където се удря в друг автомобил Форд «Пума», с ловешка регистрация, управляван от 30- годишен мъж от с. Орешак, общ. Троян. От ПТП са пострадали съпругата му, на 26-години и двегодишната му дъщеря. Тъй като са с натъртвания по тялото, са получили медицинска помощ и са освободени за домашно лечение.

Вчера е станала и друга катастрофа, съобщава ОД МВР в бюлетина си. Около 17.30 ч. по пътя Казанлък – с. Дунавци, в района на разклона за с. Копринка, мотопед «Пух», нерегистриран, управляван от неправоспособен 52-годишен мъж от с. Копринка при извършване на ляв завой е пресякъл главния път, без да пропусне минаващия покрай него от лявата му страна л.а. Рено «Лагуна», със сливенска регистрация, който го блъснал.

От удара управляващият мотопеда, който е бил без предпазна каска, получил черепно-мозъчна травма и изпаднал в кома, като е настанен за лечение в отделение «Травматология» на МБАЛ – Стара Загора, с опасност за живота.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram