БАС организира 70 години от Девети септември

Две кръгли маси, младежки рейд и конкурс включва честването 70 години от Девети септември, организирано от  Българския антифашистки съюз (БАС), съвместно с БСП, Отечествения съюз и други леви партии и движения в Стара Загора.

На 3-ти септември (10:00 ч.) ще се състои първата  дискусия „9. 9. 1944 г.”  в залата на хотел „Верея”. В нея участие ще вземат проф.Андрей Пантев, Симеон Игнатов, Мила Минева и др. Тема на втората дискусия е „Стара Загора в България и света” с участието на Васил Недев, Купен Купенов, Васил Дюлгеров, Енчо Енев, Петър Цаклев. Тя ще се проведе в зала 2 на хотел „Верея” на 4-ти септември (10:00ч.).

Програмата включва обявяване на резултатите от  Младежкия конкурс „9.09.1944г. – Ден на промяната” в  РБ „Захарий Княжевски” (18:00ч.).

Историческо слово ще произнесе журналистът Александър Симов по повод бележитата годишнина на тържественото събрание, което  ще започне в 18:00ч  на 8-ми септември, когато ще е приключил младежкия рейд по паметните знаци на антифашистката съпротива.

Ритуалът по поднасяне на цветя на Братската могила е планиран за 9-ти септември от 18:00 ч.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram