Полицейска хроника

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, е образувано едно бързо полицейско производство, разкрити са две и са регистрирани четири престъпления.

Бързи полицейски производства

На 25 август, в 18,24ч., в РУ-Казанлък е получено съобщение от 22-годишна жена от гр.Казанлък за извършена кражба на сумата от около 40лв. от дамската и чанта, която е била оставена в склад на хранителен магазин, намиращ се на ул.”Гладстон” в гр.Казанлък. От извършените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че извършители на деянието са 19-годишния С.С. и 24-годишния С.К., и двамата от същия град. Същите са задържани за срок до 24 часа в РУ-Казанлък, а по случая е образувано бързо полицейско производство.

Разкрити престъпления

На 25 август, около 16,00ч., на ул.”24-ти август” в гр.Казанлък полицейски екип на РУ-Казанлък извършил проверка на 17-годишен младеж от същия град. В хода на същата в лицето е намерено черно полиетиленово топче, съдържащо около 1гр суха зелена тревиста маса, която при направения полеви наркотест реагира на марихуана. По случая е образувано досъдебно производство.

На 25 август в 09,35ч., на Автогара Казанлък, служители на РУ-Казанлък са извършили проверка на 50-годишния А.П. от същия град. В хода на същата в носения от лицето сак са установени 44бр. полиетиленови пликчета, съдържащи по 20бр. цигари. Работата по случая продължава.

По-характерни престъпления

На 24 август, в 10,40ч., в Участък-Мъглиж е получен сигнал от 64-годишна старозагорка, която заявила, че за времето от 22,00ч. на 23 август до 10,30ч. на 24 август неизвестен извършител влязъл през незаключена врата в къща в с.Шаново, общ.Мъглиж, и е извършил кражба на сумата от 1200лв. и др.вещи. Образувано е досъдебно производство.

На 25 август, в 19,20ч., в Първо РУ-Стара Загора е получено съобщение от 61-годишна старозагорка за извършена кражба от апартамент, намиращ се на ул.”Антон Марчин” в гр.Стара Загора. Пристигналият на място полицейски екип установил, че за времето от 14,00ч. до 19,00ч. на същата дата неизвестен извършител с подбран или подправен ключ проникнал в жилището и извършил кражба на около 50гр златни накити. По случая е образувано досъдебно производство.

На 25 август в РУ-Раднево е получен сигнал от служител на „Виваком” – Стара Загора, че за периода от 18 до 23 август неизвестно лице е извършило кражба на 310м телефонен кабел от землището на с.Тополяне, общ.Раднево. По случая е образувано досъдебно производство.

На 25 август, в 13,45ч., в Първо РУ-Стара Загора е получено съобщение от служител на Общинска охрана към Община Стара Загора за взломено информационно табло на автобусна спирка на ул.”Родопи” в гр.Стара Загора. Образувано е досъдебно производство.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram