Изтича крайният срок. Пресс тв очаква Н.Златанов да й предостави цялата документация по казуса „Тракия трейд” по ЗДОИ

Герберите в Казанлък случайно ли избраха точно днешния ден за пресконференция на тема „Тракия трейд“?

 

Изтича крайният срок по Закона за достъп до обществената информация, в който председателят на Общинския съвет трябва да се произнесе по заявление от Медийна група „Вис виталис”.

С писмо до Николай Златанов №3014/11.08.2014г. Медийна група „Вис виталис” поиска предоставянето на документи: копия от решенията на Общински съвет, Казанлък, взети във връзка със закупуването на имота „Инфекциозна болница”; копия от протоколите от заседанията на комисиите във връзка с продажбата на този терен и присъстващите на тях служебни лица – представители на Община Казанлък, копие от протокол с резултатите от поименно гласуване по казуса; съдебните решения, взети в резултат на обжалването на сделката; последното решение на Арбитражния съд; копие от договора за покупко-продажба между Община Казанлък и „Тракия Трейд” на терена на Инфекциозната болница.

В двуседмичен срок по Закона за достъп до обществената информация Златанов трябва да предостави документите на МГ „Вис виталис”, днес е последният срок.

Припомняме, че междувременно заместникът на Златанов в Общинския съвет, Нено Влайков, си позволи да публикува в публичното пространство някои от исканите от Медийната ни група документи, без да заличи преди това личните данни на лицата в тях, и наруши по този начин Закона за защита на личните данни.

БСП организацията в Казанлък остро реагира на „безконтролното „изсипване” на документи в публичното пространство” и призова да спре политизирането по казуса.  От Изпълнителното бюро на столетницата предупредиха в своя позиция, че ГЕРБ укрива факти по сагата със сделката за Инфекциозната болница.

До момента в Медийна група „Вис виталис” не е постъпил отговор на Николай Златанов по заявлението от 11 август.

Но пък в 11 часа, точно  днес,  местната структура на ГЕРБ свиква пресконференция на тема „Отговор на ПП ГЕРБ – Казанлък, относно позицията на изпълнително бюро на  ОбС на БСП – Казанлък, във връзка с казуса Община Казанлък – Тракиятрейд ООД“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram