Птичков „порязва“ музиката в заведенията в Казанлък?

Общинският съветник от ГЕРБ Стефан Птичков иска сериозно намаляване на часовете, разрешени за слушане на музика в някои заведения.

С внесен доклад в  Общинския съвет Птичков настоява пред колегите си да гласуват промяна в Наредба № 1 за осигуряване на обществения ред в община Казанлък,  приета на практика като чисто нова с решение на местния парламент в края на май.

С исканата промяна Птичков цели драстични промени в разрешителния режим на заведения, където се предлага музика.

Досега Наредба №1 позволяваше в събота и неделя във вечерните  часовете до 22:00 да се наслаждаваме на музикални и певчески изпълнения. Сега Птичков иска този период да се намали и да стане разрешен до 20:00 ч.

Отнемат се де факто два часа от времето вечер за „Свиренето на музикални инструменти и пеенето, репетиране, преподаване и музициране в жилищните сгради без осигурени ефикасни обезшумителни мерки”, според чл.3 на Нардба №1.

Съветникът от ГЕРБ се е обосновал в доклада си с „многобройни оплаквания в Общината от пиано бар на ул.”Шипченска епопея”.

 

От въпросното заведение отказаха коментар, но редовни посетители споделиха, че са ставали свидетели на многобройни проверки на общински служители, голяма част от тях самоцелни и тенденциозни.

Става въпрос за „Агарта клуб”, който след откриването си през май м.г. събира културните дейци на Казанлък и техните гости и запълни една огромна липса-дефицитът на място, където творците да се срещат, разговарят и слушат качесвена музика и гост-изпълнители. В заведението се слуша единствено елитарна музика и не се нарушава забраната за свирене след 22 часа, коментират още заклети клиенти от арт гилдията в града. Според тях общинарите се дразнели, че в „Агарта” се оформило ядро от творци, недоволни от водената от Община Казанлък културна политика и отношение към артистичната част от жителите, и всячески се опитвали да навредят по административни начини на заведението, което е едно от класните в града.

Кой е Стефан Птичков? Съветник е от групата на ГЕРБ в Общински съвет Казанлък, роден е на 02.07.1966г., има средно – специално образование, управител е на „Вифор” ЕОО,председател е на Комисията за упражняване на текущ и последващ контрол върху актовете и договорите, издадени или сключени от органите на местната изпълнителна власт , член на Комисията по култура, информационни средства и вероизповедания и на Комисията по приватизация и разпореждане с общинска собственост.

На снимката: Стефан Птичков от ГЕРБ

Stefan-Ptichkov

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram