Новини от вас: Премахваме малкото удобни места за паркиране на автобуси в града ни

Множество коментари се появиха под статията на сайта ни за новото кръгово до Библиотиката в Казанлък, публикувана вчера по повод автобус, паркирал на непозволено място там.

Темата продължава да предизвиква противоречиви чувства у казанлъчани, част от тях им дават израз в социалните мрежи и в сайта.

Публикуваме едно от мненията:

 

„Хора. В Община Казанлък работят много лица, които си нямат и понятие от управление на движението и проектиране. Първо – минималният диаметър на кръгово кръстовище е ясен. Нашето е с няколко сантиметра над него. Второ знаците се припокриват и не се виждат. А на всичкото и отгоре пак има напълно безумно монтирани знаци, за което вече ще сигнализирам в прокуратурата, защото лицето което ги е проектирало и другото което ги е одобрило и поставило трябва да платят щетите за премахването им и за нарушението на ЗДвП, Правилника за приложението му и Наредбата за монтаж на пътна сигнализация. Трето – явно е, че няма достатъчно места за паркиране в центъра, но няма много места в Европа, в които автобусите да влизат в тесни улички или сокаци. Навсякъде, където съм бил ( повярвайте доста градове от континента съм посетил ) има уредени паркинги около по-елитните музеи и туристически атракции ( за пореден път обръщам внимание на някои не дотам културни и образовани люде в Общината, че това са две много различни понятия ). В Казанлък строим нови музеи, но не и паркинги и други необходими инфраструктурни съоръжения към тях. Е, в нашия град доразвихме този порок и започнахме и да премахваме малкото удобни места за паркиране на автобуси в града ни. Предлагам те да паркират в София, а до тук да караме хората с каруци (пълен е града с тях ) с електробуси ( на всеки стотина километра ще стоят по 12 часа за зареждане ) или с увеселителни влакчета (често употребявани през миналия век в морските ни курорти). Докато не се измете цялата пасмина от набедени за разбиращи люде от различните служби в Общината, които са отговорни за пътния хаос и за постоянното нарушаване на ЗДвП няма да се оправим. А е видно, че много хора трябва да се предадат и на прокурор. То има над 100 ново монтирани знака в нарушенияе и за тях някой трябва да плати от джоба си масрафа както по монтажа, така и по премахването им и по съдебните разноски, а не ние да го правим от нашия“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram