Две казанлъшки фирми ще осигуряват храната за старческите домове и детските градини и ясли от септември

Доставката на храна за детските заведения и домовете за възрастни хора в общината трябва да отговаря на всички изисквания на европейското и българското законодателство и нормативна уредба. Това стана ясно на срещата на ръководителите на детските заведения и домовете за стари хора, Лилия Цонкова- зам. кмета на община Казанлък, експерти и инструктори по хранене и фирмите за кетъринг, които ще организират снадбяването с готова храна, проведена на 24 август в Община Казанлък. Срещата бе организирана по инициатива на Община Казанлък с оглед предварителната подготовка за стартирането на услугата през септември.

Доставките на готова храна ще се извършват по заявка до топлата кухня на социалните домове, детски ясли, детски градини и ОДЗ. Храните за детските и социалните заведения трябва да отговарят на изискванията за безопасност и качество, регламентирани в европейското и националното законодателство, а изготвянето на менютата да е съгласно Закона за храните и действащите към момента законови и подзаконови актове. Задължително ще се спазват стриктно Наредба № 9 /16.09.2011 г. за специфичните изисквания към безопасността и качеството на храните, предлагани в детските заведения и училищата; Наредба № 6 / 10.08.2011 г. за здравословно хранене на децата на възраст от 3 до 7 години в детски заведения; както и Наредба № 23/2005 г. за физиологичните норми за хранене на населението.

Фирмите–доставчици са две. „Йоги 5″ ООД, гр. Казанлък е спечелила обществена поръчка – открита процедура с предмет „Кетъринг / приготвяне и доставка на готова храна/ за детските заведение – детски ясли, детски градини, ОДЗ. Втората фирма „Янко Мермеклиев“ ЕТ, гр. Казанлък е спечелила обществена поръчка – открита процедура с предмет „Кетъринг / приготвяне и доставка на готова храна/ за домовете за стари хора /ДСХ/ на територията на Община Казанлък.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram