Гласуваме в 87 секции на 5 октомври

Със заповед № 1718/08.08.2014 г.на Кмета на община Казанлък са образувани 87 избирателни секции на територията на общината.

Съгласно Изборния кодекс и решение № 672/13.08.2014 г. на ЦИК,  съставите на СИК се определят според броя на избирателите. За община Казанлък се оформят 5 секции с под 500 избиратели, за които СИК са в състав до 7 членове, и 82 секции с над 500 избиратели, за които СИК е в състав до 9 членове.

На 26 август 2014 г., вторник, от 16.30 часа в заседателната зала на Община Казанлък кметът Галина Стоянова ще проведе консултации за определяне съставите на Секционните избирателни комисии /СИК/ с парламентарно представените партии и коалиции, както и с партиите, които имат членове в Европейския парламент, но не са парламентарно представени. Според разпоредбите на Изборния кодекс в тези консултации участват ПП ГЕРБ, „Коалиция за България“, ПП ДПС и ПП „Атака“, които се парламентарно представени. Право на участие също така имат Коалиция „Реформаторски блок“ и Коалиция „България без цензура“, ВМРО-БНД,

Земеделски народен съюз, Движение „Гергьовден“, които не са парламентарно представени, но имат членове в Европейския парламент.

РИК се разпореди при определяне на състава и ръководствата на СИК в рамките на община Казанлъкда  се запазва съотношението между партиите и коалициите, представени в РИК – партия „ГЕРБ“, коалиция „Коалиция за България“, партия „Движение за права и свободи“ и партия „Атака“, а именно:

40,17 % за партия „ГЕРБ“;

35,47 % за коалиция „Коалиция за България“;

15,39 % за партия „Движение за права и свободи“;

8,97 % за партия „Атака“.

Партиите и коалициите, които имат избрани с тяхната листа членове в Европейския парламент, но не са парламентарно представени, имат право на не повече от по 2% от членовете на СИК на територията на съответната община.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram