Правото е на Ваша страна – зрителите на Пресс ТВ

Уважаеми зрители на Пресс ТВ,

В нашата редакция пристигат множество запитвания: Защо не се излъчва програмата на Пресс ТВ по кабелната мрежа на Казанък?

Информираме ви, че Пресс ТВ е предоставила правото и задължението  по разпространението на своята програма на „БУЛСАТКОМ” ЕАД за кабелните му абонати в регион Казанлък в основния пакет програми за всички абонати между 4-та и 7-ма позиция.

Пресс ТВ е предоставила права и задължения по излъчването на програмата и на Би Би Си Кейбъл за регион Казанлък в основния пакет програми – това е пакетът от програми, приеман от всички абонати на кабелната система.

Днес наш екип направи проверка и с голяма изненада установи, че съгласно вашите договори с Би Би Си Кейбъл, а и от официално публикуваната на сайта им информация е видно, че програмата на Пресс ТВ е била включена във всичките им пакети /аналогов – 3-та позиция, цифров – 5-та позиция/. Когато сте подписвали договорите си – и в аналоговия, и в цифровия пакет, вие реално сте се ангажирали да заплащате, за да гледате нашата програма, независимо от това какъв пакет сте договорили.

Съгласно т. 15. от ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ВЗАИМООТНОШЕНИЯ НА „БИ БИ СИ КЕЙБЪЛ” ООД С ПОТРЕБИТЕЛИТЕ НА ОБЩЕСТВЕНА КАБЕЛНА ДАЛЕКОСЪОБЩИТЕЛНА МРЕЖА ЗА РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА РАДИО И ТЕЛЕВИЗИОННИ СИГНАЛИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ГР. КАЗАНЛЪК  – Операторът е длъжен редовно, своевременно, писмено или аудио-визуално да уведомява Потребителите за намерението си, както и сроковете за извършване на профилактични дейности, ремонти, изменения в разположението на програмите по честотно разпределените канали в мрежата.

Към този момент Би Би Си Кейбъл не са информирали за каквито и да било изменения в разположението на програмите по честотно разпределените канали в мрежата и предполагаме, че проблемът е технически.

Пресс ТВ от своя страна ще потърси правата си от доставчиците по законовия ред.

Пресс ТВ продължава да излъчва и ще ви информира своевременно за развитието на възникналия проблем.

До окончателното му решаване можете да ни гледате онлайн: http://www.presstv.bg/

Молим да се обръщате към нашите доставчици на адрес:

гр. Казанлък,

Бул. „23-ти Пехотен Шипченски полк” №11,  партер

и на телефони – 0431/ 62162 , 0896 262 162

https://bbccable.net/common/d_images/src/File/DOGOVOR.doc

https://bbccable.net/common/d_images/src/file/OBSHTI_USLOVIA_BBC_1_.doc

BBS_analogov_paketBBS_cifrov_paket

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram