Полицейската хроника от почивните дни

21 август – петък

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, са образувани три бързи полицейски производства, разкрито е едно и са регистрирани пет престъпления и едно пътно-транпортно произшествие.

Бързи полицейски производства

На 21 август в РУ-Казанлък е започнато бързо полицейско производство срещу 45-годишния И.Н. от с.Долно Сахране, общ.Павел баня, затова че около 09,36ч. на същата дата, по път І-6, км.309, управлява л.а.”Мерцедес” след употреба на алкохол – 1,39 промила, установено с техническо средство. Водачът е отказал да разпише и получи талон за медицинско изследване.

На 22 август в РУ-Чирпан е започнато бързо полицейско производство срещу 52-годишния Р.Ж. от с.Оризово, общ.Братя Даскалови, затова че около 22,40ч. на 21 август, по ул.”Николай Генов” в с.Оризово, управлява л.а.”Рено” без да притежава СУМПС и след употреба на алкохол – 1,96 промила, установено с техническо средство. Р.Ж. е задържан за срок до 24 часа в РУ-Чирпан.

На 22 август около 00,10ч., на ул.”Васил Левски” в гр.Казанлък, полицейски екип на РУ-Казанлък са извършили проверка на 22-годишния В.М. от гр.Крън. В хода на същата е лицето доброволно е предало около 1гр суха зелена тревиста маса, която при направения полеви наркотест реагира на марихуана. Образувано е бързо полицейско производство.

Разкрити престъпления

На 21 август в 07,15ч. в РУ-Гълъбово е получено съобщение от 27-годишна жена, че за времето от 22,00ч. на 20 август до 07,15ч. на 21 август неизвестен извършител счупил задно стъкло на лек автомобил „Опел”, паркиран пред дома и в с.Мъдрец, общ.Гълъбово. Пристигналият на място полицейски екип е установил на задната седалка на автомобила Х.М. на 55 години от с.Искрица, общ.Гълъбово. Същият е задържан за срок до 24 часа в РУ-Гълъбово, а по случая е образувано досъдебно производство.

По-характерни престъпления

На 21 август в 06,30ч. в Първо РУ-Стара Загора е получен сигнал за извършена кражба от жилище, намиращо се на ул.”Георги Кюмюрев” в гр.Стара Загора. Пристигналият на място полицейски екип е установил, че за времето от 23,00ч. на 20 август до 06,00ч. на 21 август неизвестен извършител проникнал през незатворен прозорец в апартамента и извършил кражба на сумата от 630лв. Образувано е досъдебно производство.

На 21 август в 06,55ч. във Второ РУ-Стара Загора е получен сигнал от 64-годишна старозагорка, която заявила, че за времето от 00,00ч. до 05,30ч. на същата дата неизвестен извършител проникнал през незатворен прозорец в жилище, намиращо се на ул.”Света Троица” в гр.Стара Загора, и извършил кражба на професионален куфар с инструменти, връзка ключове за лек автомобил, сумата от 100лв. и др. вещи, всичко на обща стойност 1500лв. По случая е образувано досъдебно производство.

На 21 август в 07,50ч. в РУ-Гълъбово е получен сигнал от 66-годишен мъж, който заявил, че за времето от 22,00ч. на 20 август до 07,45ч. на 21 август неизвестен извършител е срязал четирите гуми на лек автомобил „Форд”. Автомобилът е бил паркиран в кв.”Съединение” в гр.Гълъбово. Образувано е досъдебно производство.

На 21 август в 10,40ч. във Второ РУ-Стара Загора се явила 50-годишна старозагорка, която заявила, че за времето от 00,00ч. до 07,50ч. на същата дата неизвестен извършител проникнал през незатворен прозорец в апартамент, намиращ се на ул.”Света Троица” в гр.Стара Загора, и извършил кражба на дамската чанта, с намиращите се в нея лични документи, ключове за лек автомобил, мобилен телефон и сумата от 700лв. По случая е образувано досъдебно производство.

На 21 август в Първо РУ-Стара Загора се явил 53-годишен старозагорец, който заявил, че за времето от 22,30ч. на 20 август до 06,00ч. на 21 август неизвестен извършител противозаконно е отнел лек автомобил „Ауди А6”. Автомобилът е бил паркиран на ул.”Любен Каравелов” в гр.Стара Загора. По случая е образувано досъдебно производство.

Пътно-транспортни произшествия

На 21 август, около 15,30ч., по ул.”Капитан Петко Войвода” в гр.Стара Загора, в посока юг, се е движел л.а.”Дачия Логан”, управляван от 40-годишния Д.А. от гр.Стара Загора. На пресечката с вход на паркинг, намиращ се пред бул.”Цар Симеон Велики” №2, предприема маневра „завой на ляво”, отнема предимството на движещия се в посока север мотоциклет „Хонда Шадоу”, управляван от 38-годишен старозагорец. В резултат на настъпилото ПТП, мотоциклетистът получава счупване на лява подколенница. Същият е откаран и оставен за лечение в УМБАЛ-Стара Загора, без опасност за живота.

22 август – събота

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, са регистрирани четири престъпления.

По-характерни престъпления

На 22 август, в 03,10ч., във Второ РУ-Стара Загора е получен сигнал за извършена кражба от жилище, намиращо се на ул.”Свети Княз Борис І” в гр.Стара Загора. Пристигналият на място полицейски екип е установил, че за времето от 00,30ч. до 02,45ч. на същата дата неизвестен извършител проникнал през незатворена врата на тераса в жилището и извършил кражба на сумата от 40лв.и дебитна карта. Образувано е досъдебно производство.

На 22 август, в 09,20ч., във Второ РУ-Стара Загора е получен сигнал от 35-годишен старозагорец, който заявил, че за времето от 00,00ч. на 08,50ч. на същата дата неизвестен извършител проникнал през незатворен прозорец в апартамент, намиращ се на ул.”Братя Жекови” в гр.Стара Загора, и извършил кражба на дамска чанта с намиращата се в нея сума около 120лв. По случая е образувано досъдебно производство.

На 22 август, в 11,00ч., във Второ РУ-Стара Загора е получен сигнал от 53-годишен старозагорец, който заявил, че за времето от 00,00ч. до 10,00ч. на същата дата неизвестен извършител проникнал къща на ул.”Оборище” в гр.Стара Загора и извършил кражба на сумата от 120лв. Образувано е досъдебно производство.

На 22 август, в 14,10ч., във Второ РУ-Стара Загора е получен сигнал от 65-годишна старозагорка, която заявила, че за времето от 13,00ч. до 14,00ч. на същата дата неизвестен извършител проникнал през отворен прозорец в жилище, намиращо се на ул.”Иван Гарванов” в гр.Стара Загора, и извършил кражба на телевизор. По случая е образувано досъдебно производство.

23 август – неделя

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, е образувано едно бързо полицейско производство, регистрирани са три престъпленияи и едно пътно-транспортно произшествие.

 

Бързи полицейски производства

На 23 август, около 16,30ч., на кръстовището на бул.”Никола Петков” и ул.”Отец Паисий” в гр.Казанлък, полицейски екип на РУ-Казанлък е извършил проверка на 23-годишния Г.Ф. от гр.Казанлък, който е бил в паркиран л.а.”БМВ”. При извършен личен обиск в лицето е намерено прозрачно целофанено пликче, съдържащо около 1гр суха зелена тревиста маса, която при направения полеви наркотест реагира на марихуана. По случая е образувано бързо полицейско производство.

По-характерни престъпления

На 23 август, в 13,40ч., в РУ-Казанлък е получено съобщение от 36-годишен мъж от гр.Шипка, който e заявил, че за времето от 21,00ч. на 22 август до 13,30ч. на 23 август неизвестен извършител е взломил предно и задно панорамни стъкла на лек автомобил „Фиат Темпра” и предно панорамно стъкло на лек автомобил „Форд Мондео”. Автомобилите са били паркирани на ул.”Станьо Безлов” в гр. Шипка. Образувано е досъдебно производство.

На 23 август, около 14,50ч., на околовръстен път ІІ-66, в района на км.67, южно от нефтобаза, полицейски екип е спрял за проверка л.а.”Пежо”, управляван от 57-годишния Х.Х. от гр.Стара Загора. В хода на проверката е установено, че предната регистрационна табела на проверяваното МПС е издадена за друг автомобил, а водачът не представил СУМПС. По случая е образувано досъдебно производство.

На 23 август, в 16,20ч., в РУ-Гълъбово се явила 72-годишна жена от гр.Гълъбово, която заявила, че е жертва на телефонна измама. Около 14,30ч. на същата дата получила обаждане на домашния си телефон от лице, което се представило за зет и и е казало, че трябва да даде капаро от 1500лв. за покупка на климатици. Малко по-късно, пред входа на блока, в който живее, възрастната жена предала исканата сума на непознат за нея мъж. По случая е образувано е досъдебно производство.

Пътно-транспортни произшествия

На 23 август около 15,20ч., по черен път в землището на с.Дорно Сахране, общ.Павел баня, се е движел мотоциклет „Сузуки”, без регистрационен номер, управляван от неправоспособния А.Д. на 16 години от гр.Казанлък. При излизане на път І-6, на около 400м западно от разклона за с.Долно Сахране, водачът не спазва знак „Б-2”, отнема предимството на л.а.”Фолксваген Голф”, управляван от 50-годишен мъж от гр.Казанлък, и се удря в него. В резултат на удара мотоциклетистът е получил фрактури на ляв крак, на главата и пети шиен прешлен. Същият е транспортиран за лечение в УМБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram