Казанлъшки полицай спаси при пожар две жени, 69 годишен мъж, най вероятно е починал при огненото бедствие

Огнено бедствие унищожи изцяло постройки, в който са отглеждани животни в казанлъшкия квартал „Изгрев” по пътя за Овощник. Около 12 часа е подаден сигнала за бедствието, на което за минути пристигат пожарникари от казанлъшката служба за пожарна и аварийна безопастност и служители на полицията. Те заварват над триметрови огнени стълбове в постройка изградена от дървета и покрита с пластмасови плоскости, в която са отглеждани кози и крави. От огнената стихия казанлъшкият старши полицай Митко Стоилков  спасява две жени, които е извел при пристигането си от постройките. Спасени са част от, останалите в козарника животни.

Пожарна и полиция, обаче не може да открие 69 годишният Радой Доков, който стопанисва козарника и живее в близката къщичка. По време на пожарът, се чуват взривове, най-вероятно от газови бутилки, което е причината полиция и пожарна да отцепят района. При локализиране на огненото бедствие пожарна и полиция забелязват снаряд от гаубица, което е причината да се евакуират работещите в близките производствени помещения в квартала.

Според свидетелски показания инцидентът е станал след вривен казан за варене на ракия. Най-вероятно собственикът 69 годишния Радой Доков е починал при инцидента, тъй като е забелязан да влиза в горящите постройки, от които не се завръща в последствие. На мястото на инцидента пристигнаха представители на ДОТИ. Очаква се следствените органи да направят оглед на местопроизшествието, както и да открият трупа на 69 годишния казанлъчанин.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram