Казанлъчанка спаси от заколение захвърлени в контейнер котета

Видео със спасяването на четири новородени котенца, изхвърлени в контейнер за стъклени отпадаци, е публикувала в социалната мрежа Фейсбук Ивелина Недкова от природозащитна организация „Animal Hope Bulgaria“ в Казанлък. Публикуваме без корекции текста, породил множество коментари на казанлъчани.

„Някой боклук е изхвърлил 4 бебета в контейнера за стъкла, за да е сигурен,че няма да могат да излезнат сами и да се спасят. В същото време десетки хора са минали покрай „мяукащият“ контейнер (намира се до голяма фабрика в Казанлък) и са подминали бедстващите бебета. Добре, че приятелка и детето й са отишли да си изхвърлят боклука и се обадиха.
Да ми е жив и здрав Румен, че ги винаги е готов да стане от масата и да тръгне на спасителна акция.
Бебетата са спасени и нахранени. Остава обаче вечния проблем-ваксини,приемен дом, намиране на постоянен дом.“

Не ми се мисли какво щеше да стане, ако върху безащитните животинки попаднеха стъклени парчета, навярно щеше да се стигне и до кръв при порязване, коментира за новините Ивелина Недкова.

След като със съпруга си изваждат от контейнера котетата и им осигуряват временна закрила, животинките са приютени от „Animal Hope Bulgaria“, където кандидати за осиновяване могат да ги потърсят и приберат в домовете си. Само преди месец Ивелина и приятели изваждат от водите на Стара река край кооперативния пазар давещи се котета, изхвърлени от стопаните им.

 

https://www.youtube.com/watch?v=VfhXVgWF0ZM&feature=youtu.be

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram