Изчистиха „Тюлбето“, заради гостите на града?

Два дни след като алармирахме, че парк Тюлбето се е превърнал в джунгла, от община Казанлък изпратиха работници да го изчистят. В момента те косят буйната растителност в парка и достъпът до пейките и детските катерушки вече е значително улеснен.

https://www.youtube.com/watch?v=i0y4AHvf524

Изчистен е и районът над Тракийската гробница, където се провеждат „Празниците в долината на тракийските царе“. Те започват само след няколко дни, така че най-вероятно почистването е направено заради участниците и гостите, които община Казанлък очаква.

Такова съмнение изразиха и гражданите, които срещнахме в парка, според които от общината косят и чистят парка само, когато предстоят събития, на които се очакват гости. Огорчението на казанлъчани, че през останалото време никой от общината нехае за състоянието на парка, се потвърждава и от факта, че парк „Тюлбето“ не бе косен от пролетта, което беше опасна предпоставка за наличие на кърлежи и влечуги в района.

За да проверим дали е тенденция община Казанлък да чисти растителността в парка само покрай „Празниците на тракийските царе“ и „Празника на розата“, ви призоваваме да ни сигнализирате всеки път, когато видите парка неподдържан.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram