Изложбата „Тракийски шепот“ бе открита в парк „Розариум“

25 картини, подредени в парк „Розариум“, представят вижданията на съвременните хора за историята и митовете, за културното наследство, за наследените символи и знаци на тракийската цивилизация. Творбите, обединени под заглавието „Тракийски шепот“, са създадени на специален пленер и са дело на 10 млади художници от НГПИД „Акад. Дечко Узунов“. Изложбата бе открита от зам.-кмета на Казанлък Лилия Цонкова и директора на гимназията Петя Минекова. За самата експозиция учениците са се подготвяли под вещото ръководство на преподавателя в училището Радостина Павлова и възпитаничката на гимназията Елеонора Атанасова, понастоящем бакалавър от Великотърновския университет и магистър от Полската академия по изкуствата.

За да оживее върху платната темата за предците в Долината на тракийските владетели, младите художници са посетили Мегалита над Бузовград, ИМ Искра, както и тракийските гробници в Долината.

Изложбата „Тракийски шепот“ ще остане в парк Розариум до края на месеца. Проявата е част от Празниците в Долината на тракийските царе, които се провеждат в Казанлък от 24 до 30 август.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram