Туристи напълниха хижите и хотелите в Балкана за предстоящите тържества

Много гости и туристи от цялата страна ще пристигнат за ежегодните чествания на Шипченската епопея /27 -28 август/. Ще се напълнят до дни хижите и хотелите в района на Бузлуджа и връх Шипка. В тази връзка, от Туристическо дружество „Орлово гнездо“ напомнят на планиращите да отдъхват в планината през почивните дни да побързат, тъй като местата са ограничени. Така например, една от най-посещаваните хижи в района, стопанисвана от дружеството – познатата на казанлъчани Малка Бузлуджа е запълнена на краен предел още от петък, когато се очаква тук да се настанят членовете на Националното дружество „Традиция“. Те са редовни участници във възстановките на боевете при Шипка и тази година са резервирали нощувката си от по-ранни дати. За събота обаче все още могат да се запазват места, уточняват от казанлъшкото туристическо дружество.

За 80-годишния юбилей на хижата бе изцяло ремонтирана в по-ранни години и в по-приветливия си вид продължава да посреща туристи и ученически групи от цялата страна. Само от началото на лятото до края на юли в нея са нощували близо 600 души, а в есенно- зимния период се очаква числото на почиващите значително да нарасне.

Целогодишно се подновяват маркировките и знаците, улесняващи придвижването по маршрутите в планината, от членовете на Клуба по ориентиране и Пешеходен туризъм, посочват от „Орлово гнездо“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram