Честваме 135-та годишнина на Шипченската епопея, кулминацията на тържествата – тази събота и неделя

Кулминацията на Националните чествания „135 г. Шипченска епопея“, които се провеждат под патронажа на президента на Република България Росен Плевнелиев, е тази събота, 25 август в 11.00 часа, когато на връх Шипка ще започне тържествената част.

В 12.00 ч., източно от Паметника на свободата, започва възстановка на Шипченските боеве, изпълнена от членове на Национално сдружение „Традиция“.

На 25 август от 10 часа ще се и проведе Четвъртото мемориално планинско бягане „Шипченска епопея“, организирано от Българската федерация по лека атлетика, под патронажа на кмета на община Казанлък. На площад Севтополис“ в този ден ще бъдат представени участниците в 31-то планинско автомобилно състезание „Шипка 2012“.

На 26 август от 10.30 ч. на пътя за вр. Бузлуджа ще бъде даден стартът на 31-то планинско автомобилно състезание „Шипка 2012“. За желаещите да посетят тържествата на връх Шипка в съботния ден Община Казанлък организира транспорт, като автобусите тръгват в 9 ч. пред хотел „Казанлък“. Цената на билета е 4 лв. в двете посоки.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram