Първи цирков уъркшоп на доброволците на Различният поглед

На 20.08., понеделник, от 19:00 часа в пространството зад кино Различният Комсомол, се проведе първия цирков уъркшоп на ЕДС доброволците на Сдружение за съвременно изкуство и култура – Различният поглед.

Англичаните Саймън Пиърс и Чарли Уинтън, с асистентството на българския им колега от организацията, Мирчо Христов представиха на присъстващите участници различни занимания за баланс, жонглиране и координация. По думите на Чарли Уинтън, целта на уъркшопа е да даде възможност на младежите да овладеят някои циркови умения чрез упражнения в група като основната идея е участниците да се забавляват. Самият Чарли се е занимавал с т.нар. флауър стикс и пой като дете, в продължение на 6 години. От миналата година насам той е започнал да върти стаф, да жонглира и да борави с други предмети, като намира въздействието на тези упражнения върху себе си за много добро. Според него, това е не само физическа, но и полезна умствена практика, развиваща самосъзнанието, свободното мислене и е особено подходяща за разпускане на стреса. Заниманията сближават хората и им дават чувство на емоционална лекота.

Цирковият уъркшоп ще се провежда на същото място в понеделник, надвечер, като следващото му издание ще се случи на 03.09.2012 г. с начален час 19:00 часа. Доброволците на Сдружение „Различният поглед“ очакват по-голяма активност от местните младежи с началото на учебната година. Комуникирайки с Чарли и Саймън, Старозагорските им връстници от своя страна могат да научат как биха могли да станат доброволци в друга Европейска страна. Координаторите на Сдружението по Европейска доброволческа служба – Теодора Николаева и Мирчо Христов също могат да консултират интересуващите се, всеки делничен ден от 10:00 до 17:00 часа в офиса на Сдружението и Младежкия информационно-консултантски център „Различният поглед“ на ул. Сава Силов 37. Програмата дава възможност за обмен на доброволци от 18 – 29 години от всички европейски страни, като покрива разходите за настаняването им, храна, пътни, езиково обучение и джобни за целия период на престой. Още информация за събитието и за други младежки инициативи на Сдружението можете да научите на www.razlichniatpogled.org.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram