ДЦДУ навърши 4 години

4 години навърши Дневният център за деца с увреждания в Казанлък. Дейността на Центъра стартира на 22 август 2008 година с капацитет 34 места, заети напълно до края на годината. От месец март 2009 година ДЦДУ е държавно делегирана дейност. Към настоящия момент 36 потребители ползват услугите на дневния център, а за тях се грижат 15 специалисти. Рожденият ден ще бъде отбелязан през месец октомври, заедно с всички деца, които вече ще са завърнали от лятната почивка.

Към настоящия момент в ДЦДУ се извършват текущи ремонти – изцяло дело на екипа на социалното заведение. Така освежен и боядисан, благодарение на инициативността на специалистите работещи в него, Центърът ще посрещне отново децата със специални нужди

Благодарение на спечеления проект от Фондация Сийдър към Американското посолство предстои основен ремонт на помещенията от приземния етаж на Центъра. Реализирането проекта ще даде възможността да бъде разкрит Дневен център за младежи с увреждания – изключително необходима услуга за навършилите 18 години млади хора, които имат нужда от специални грижи.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram