Дни след след като Митко А. излезе от затвора му щракнаха белезниците отново

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Митко А., на 30 г., привлечен като обвиняем за това, че в условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещи без съгласието на собственика, с намерението противозаконно да ги присвои – престъпление по чл.196, ал.1, т.2 във връзка с чл.195, ал.1, т.3 във връзка с чл.194, ал.1 във връзка с чл.29, ал.1, буква „а“ от Наказателния кодекс.

На 17 срещу 18 август 2017 г., в с. Дълбоки, общ. Стара Загора, обвиняемият Митко А. решил да извърши кражба от хранителен магазин, след като употребил алкохол.  Той взломил катинара на входната врата и проникнал в магазина, откъдето отнел голямо количество различни марки цигари на обща стойност 1 250 лева, както и пари в брой.

Деянието, извършено от Митко А. е след изтърпяване на ефективно наказание по предходно осъждане. Обвиняемият Митко А. е осъждан многократно за извършени от него умишлени престъпления от общ характер, за които са му били налагани наказания лишаване от свобода. За последно е бил освободен от местата за лишаване от свобода през 2017 г., поради изтърпяване на наложено му наказание в размер на пет години лишаване от свобода.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият Митко А. е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.Взетата спрямо него мярка за неотклонение “задържане под стража” може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram