Арт-инсталация на Шипка

Арт-инсталация по повод 140-годишнината от Шипченската епопея ще бъде изградена на Шипка. Инициатор е Центърът за неформално образование и културна дейност АЛОС.

Създаването на художествената инсталация ще се извърши в уъркшоп с ученици от Национална гимназия за приложни изкуства „Тревненска школа“ – гр. Трявна и Национална гимназия по пластични изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов“ – Казанлък. Реализацията ще се проведе на връх Шипка в продължение на 2 дни: 25 – 26 август 2017 г.

Уъркшопът, ръководен от екип на Център АЛОС, е в рамките на Образователната платформа за съвременно изкуство „Паралелни стъпки, паралелни пространства“. Участниците ще се запознаят с основни принципи на художествени намеси в пространството, чрез изграждане на художествени конструкции и инсталация съобразени със спецификата на средата. Творческият процес през двата дни ще се проведе на открито, за да може да бъде наблюдаван от посетителите. В резултат от уъркшопа ще бъде изградена временна арт инсталация, която ще е завършена на 26 август 2017 г.

Инициативата се реализира с подкрепата на Фондация „Америка за България“ и Министерство на културата.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram