Установиха самоличността на удавения мъж в Казанлък

Трупът на удавения мъж, намерен тази сутрин от минувач в Черната вада в Казанлък е на 66-годишният Николай Трошанов, устанивиха полицаите. 

Мъжът е жертва на снощния порой, стана ясно след бързите издирватлени действия на местните полицаи. Той излязъл от вкъщи точно, когато вилня в Казанлък бурята с 35 км/ч, а 32 литра дъжд на квадратен метър вдигнаха нивото на вадата. Не е ясно защо точно в това време е решил да излиза, но се предполага, че е бил пийнал.

Удавникът откри тази сутрин казанлъчанин във вадата, източно от КАТ, Казанлък. Трупът на възрастния мъж вероятно е влачен от водите на Черната вада, след като  се е удавил малко по-нагоре по течението. Тялото се закачило в храстите на десния бряг на вадата, нимираща се в индустриалната зона на града, близо до ТЕЦ-а. Според живеещи на ул.“Цанко Минков“ и ул.“33-та“, съседни на вадата, вчера вечерта нивото на водата й се е покачило до 1,5 метра. Вероятно мъжът е преминанавла по едно от двете мостчета, южно от фабрика „Българска роза Севтополис“, когато вълната го е помела и отнесла.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram