Свикват консултациите за ОИК в Общината във вторник

В 50 секции в София ще бъде въведено машинно гласуване за общински съветници. Това съобщиха  от ЦИК. По закон машинно гласуване може да се проведе в 500 секции, но от ЦИК са решили това да стане в 50, разположени в столицата. За кметове обаче, ще се гласува само с хартиена бюлетина. Секциите за машинното гласуване ще станат ясни на по-късен етап. Вотът няма да е експериментален, както беше до сега. Регистрацията на политическите сили в ЦИК започва от 25 август всеки ден от 9 до 17 часа до 9 септември.
Общинските избирателни комисии трябва да са готови до 4 септември. На 25 август са насрочени консултации за сформиране състава на Общинската избирателна комисия в Казанлък. Поканата е отправена до ГЕРБ, БСП, ДПС, РБ, ПФ, ББЦ, АТАКА и АБВ – партиите, които имат депутати в парламента и имат право на представители – членове на общинската и секционните избирателни комисии за местните избори. Съгласно сроковете, предложението за състава на ОИК в Казанлък трябва да се представи в ЦИК не по-късно до 30 август, известява Общината.
Всички населени места в община Казанлък избират кметове на кметства на 25 октомври 2015 г.
В населените места на територията на община Казанлък, които до момента са кметски наместничества и имат население над 100 души, на 25 октомври ще се произвеждат избори за кметове на кметства едновременно с произвеждането на общи избори за общински съветници и за кметове. За община Казанлък това са Горно Изворово, Голямо Дряново и с. Средногорово.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram