Пожарникари, собственици на имоти и Община продължават да гасят пожара в лозята над Казанлък

Десетки постройки изгоряха в лозята над 48-ми блок в „Източното“ и границите на военния полигон в Казанлък. Пожарът само за минути е обхванал десетки декари от имотите. На мястото на инцидента веднага пристигнаха екипи на пожарната от Казанлък и представители на общината, които се опитваха да локализират огненото бедствие. Собственици на имоти също се включиха в гасенето и спиране разрастване на огъня. В много от по-близките имоти има и кучета, които се отглеждат като пазачи на имотите, много от тях бяха вързани, като собствениците се опитваха спасят животинките. Пожарът се разразяваше изключително бързо причината за това са буренясалите лозя, много от които неподдържани от години. Изгоряха десетки дървени постройки, изградени от казанлъчани за отдих. Едновременно за пожара са подадени десетки сигнали.

Освен дървените бараки, пожарът погълна и десетки монолитни постройки, които изгоряха буквално за минути.

Собственици на имоти, коментираха, че лозята са недостъпни за транспорт. До много от тях се стига след малки пътеки, през които е невъзможно да мине автомобил или пожарна.

Пожарникарите, преминаваха през лозята, за да локализират бедствието, но огромната площ на пожара и бързото му разрастване, заради вятъра, направиха гасенето изключително трудно. В действията по овладяването на огъня се включи и заместник кметът на Казанлък Петър Косев, който пристигна на място на инцидента, минути след неговото оповестяване.

Г. Манев

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram