И Борис Кърчев се обля с лед в подкрепа на борбата с АЛС

И директорът на Би Би Си кейбъл Борис Кърчев  се пробва в последната световна мания-заливането с кофа с ледени късчета.

Предизвикателството с кофата ледена вода има за цел да подкрепи Асоциацията за борба с амиотрофичната латерална склероза /АЛС/. Тя заболяване, изразяващо се в бавното и прогресивно отслабване на функцията на периферните нерви.

Манията с обливането с лед е супер хит в Интернет. Всичко започва от САЩ, в Бостън след появата в интернет на видео на болния бивш спортист Пийт Фрейтс.

Само за няколко дни предизвикателството обиколи цял свят, стигна и до България. Идеята е да се пробваш с екстремното поливане и да предизвикаш и трима други, тези, които откажат да се залеят със студена вода, да дарят 100 долара в борбата с болестта.

В предизвикателството вече се включиха Стивън Спилбърг, Марк Зукърбърг, Джъстин Бийбър, Лейди Гага, Бритни Спиърс, Джъстин Тимбърлейк, Тейлър Суифт, Джеймс Франко, Бен Афлек, Опра Уинфри и др. Направи го Джордж Буш, който бе залят с кофа студена вода от съпругата си, а той предизвика Бил Клинтън. Още стотици знаменитости се подложиха на разхладителната процедура и номинираха кои да бъдат следващите.

Тази вечер в новините на Пресс тв гледайте подробности от опита на Кърчев.

kar2

kar1

kar

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram