Полицейска хроника за изминалото денонощие

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора,  са образувани две бързи производства. Разкрито е едно престъпление, регистрирано е едно престъпление и е настъпило едно тежко пътнотранспортно произшествие със загинал водач на МПС.

Бързи производства

На 19.08.2017 г., около 19.30 ч., в с. Бузовград , общ. Казанлък , по ул. “Бачо Киро”, се е движил л.а.“Хонда“, управляван от неправоспособния Е. И., на 40 г., от с. Бузовград. На кръстовището с ул. „Христо Ботев“, поради движение с несъобразена скорост, водачът изгубил контрол над автомобила, който излязъл от пътното платно и се блъснал в метален контейнер. Е. И. е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело 2.05 промила алкохол в издишания въздух. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.1 от НК, а водачът е задържан за срок до 24 часа в РУ – Казанлък.

На 19.08.2017 г., около 12:10 ч., в гр. Стара Загора, на ул. „Ген. Столетов“, полицейски  екип на Второ РУ – Стара Загора е спрял за проверка л.а. „Опел“, управляван от  Ж. Б., на 23 г., от гр. Стара Загора. Водачът е тестван с техническо средство за употреба на наркотични вещества, като резултатът е положителен за канабис и метамфетамин. Образувано е бързо производство по чл.343б, ал.3 от НК. Водачът е задържан за срок до 24 ч. във Второ РУ – Стара Загора.

Разкрити престъпления:

На 19.08.2017г., в 09.05ч., в РУ – Казанлък е получено съобщение, че на центъра на с. Ягода, общ. Мъглиж, има сбиване между две групи лица. На място е установено, че е възникнал скандал между двама 35 годишни мъже от с. Ягода, общ. Мъглиж, прераснал в сбиване между техни приятели, при което двама от участниците в сбиването са получили травми в областта на главите. От проведените оперативни-издирвателни мероприятия е установено, че лицата, нанесли травмите на пострадалите, са: В. Г., на 35 г, Ф. Г., на 49 г., и М. Г., на 44 г., тримата от с. Ягода, общ. Мъглиж. Същите към момента се укриват. В РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.131 от НК.

По-характерни престъпления:

На 19.08.2017 г. в РУ – Чирпан е получено съобщение от 71 годишен мъж от с. Зетьово, общ. Чирпан, че неизвестен извършител е проникнал през отворен прозорец в къщата му и е извършил кражба на дебитна карта, лична карта и сумата от 110 лв. В РУ – Чирпан е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.194 ал.1 от НК.

Пътнотранспортни произшествия:

На 19.08.2017 г., в 02.35ч., на АМ „Тракия“, в посока запад, се е движил т.а.“Даф“ с прикачено полуремарке,  управляван от 63 годишен водач от гр. Благоевград. На км.188+600 автомобилът напуска пътното платно в дясно по посоката на движението и след удар в земен скат се преобръща. При настъпилото ПТП водачът е починал на място. В РУ – Чирпан е образувано досъдебно производство.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram