Нено Влайков призна, че е сгафил със закона

Нено Влайков публично призна, че е сгафил, като публикувал в социалната мрежа Facebook  договора между Община Казанлък и фирмата „Тракия трейд”, съдържащ личните данни на страните. Зам.председателят на местният парламент, Влайков, поиска извинение от екскмета Дамянов и управителя на дружеството Тодор Колев, за това че разпространявайки документа не е закрил ЕГН-то, номера на личната карта и адреса, което е грубо погазване на Закона за защита на личните данни.

Макар да се разкая пред публика, Влайков обясни, че по-късно бил видял същите тези данни и по други места в Интернет.

И до днес в профила  на ,разкаялия се Нено Влайков във Facebook стоят публикувани снимките на въпросния договор с незаличени лични данни.

Признанието и извинението той направи на снощното обществено обсъждане за поемане на дълг от Общината за погасяване на дължимите към „Тракия трейд” 3,5 млн.лева по нищожния договор за терена на бившата Инфекциозна болница.

Влайков направи обстойна ретроспекция на сделката 11 години назад, уточнявайки че след сключването на договора между Стефан Дамянов и Тодор Колев е трябвало в шестмесечен срок, т.е. до февруари 2008 г. работният проект за изграждане на сградата за делово обслужване да е одобрен от Общината. Това не се е случило, защото инвеститорът е заложил построяването на 7 етажно здание, каквото за тази част на града Устройственият план не допуска. Самият Устройствен план също не е променен, за да отговори на плановете на „Тракия трейд”.

„Нито едното, нито другото се случва”, лаконично коментира Влайков, без подробности относно причините  общинска администрация, начело с бившия кмет Дамянов тогава, и Галина Стоянова в качеството на секретар на администрацията, не правят постъпки за промяна в градоустройствения план.

Neno dogovor

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram