До дни оповестяват маршрута на Обиколката на България

По традиция в началото на септември стартира международната колоездачна обиколка на България. Тази година тя трябва да се проведе за 64 -ти път.Броени дни до събитието „ни вест, ни кост“ от организаторите за провеждането й. Няма официална информация за Обиколката, дори като предстоящо събитие  на сайта на колоедачния съюз. Турът би трябвали да стартира в края на август от Добрич, като трасето ще минава през София, Златица, Казанлък, Елена, Бургас Трявна и Троян . Поради липса на финансови възможности, разходи около поемането на престоя и организацията за преминаването на Обиколката през града на розите, Казанлък не пожела да бъде етапен град, а само да съдейства на организаторите.

Колоездачната обиколка на България е пред провал, написа в. „Дневник“, цитирайки представители на новия управителен съвет на Българския колоездачен съюз (БКС). Старото ръководство все още ръководи централата, тъй като от съда не са се произнесли по вписването на новото.

Новият президент на съюза Евгений Димитров смята, че обиколката не може да се проведе, защото има стари задължения от предишните две издания. Новоизбраното ръководство няма ангажимент към организирането на обиколката. Претупването й ще доведе до снижаване на категорията на състезанието, смята Димитров.

От „Лястовица“ Казанлък, подкрепящи легитимната управа, твърдят, че президентът й Петър Бончев не стои безучастно към организацията на най-голямото колоездачно събитие за страната. Лично той обикаля градовете, съпричастни към състезанието и урежда подробностите за провеждането му. Тези дни ще станат ясни и детайлите около старта на Обиколката, отборите и градовете, през които ще преминава. Говори се, че е възможно и Пловдив да приюти състезанието, а маршрутът ще бъде оповестен съвсем скоро.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram