БСП издигна своя председател Веселин Калчев за кмет на община Братя Даскалови

Председателят на БСП  в Братя Даскалови  Веселин Калчев е кандидатът за кмет  на общината. Това решиха единодушно делегатите на общинската конференция на свое заседание. Те гласуваха Калчев да бъде и водач на листата с  общински съветници. Конференцията утвърди 13 личности за  листата на БСП –  достойни хора и професионалисти в сферата на образованието, културата, здравеопазването, земеделието, предприемачеството и др.

„Имаме волята, отговорността, енергията и визията за развитие, с които да променим статуквото в община Братя Даскалови  и да победим пагубния модел на настоящото управление, което се подкрепя от ГЕРБ”, заяви кандидатът за кмет. Той благодари  на всички социалисти за инициативата им да го издигнат, за номинациите, доверието и за впечатляващата подкрепа. Делегатите издигнаха и кандидати за кметове: на Оризово – Таньо Тотев, на Черна гора – Иван Стоянов, на Гранит – Койчо Георгиев, в Плодовитово – социалистите ще подкрепят досегашния успешен кмет Димитър Димитров. До дни ще бъдат утвърдени и кандидатите за кметове на селата Партизанин и Мирово.

„Силно се надяваме, че до началото на предизборната кампания главният прокурор на РБългария ще се произнесе по жалбата на БСП за изборния туризъм в нашата община. 1550 човека, регистрирани чрез настоящ адрес в селата ни, около 700 дори нямат никаква връзка с Братядаскаловско, в изборния ден при местен вот, организирано идват тук и гласуват както им е поръчано. Този процес в нашата обезлюдяваща се община Братя Даскалови е достигнал най-мащабните и най-пагубни форми в демократична България. Искаме справедливост, за да покажем как успешно може да се управлява нашата община!”, заяви Веселин Калчев.  „Вярваме в  нашата победа, защото БСП доказа, че е водеща политическа сила по време на президентски, парламентарни и евроизбори на територията на  общината”, подчертаха на конференцията.

19.08.2019

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram