Бронзов медал за Онур Татар от държавното на писта в Пазарджик

Oнур Татар спечели бронзов медал за „Лястовица“ на провелото се на колодрума в Пазарджик държавно лично-отборно първенство по колоездене на писта за юноши и младежи.

Юношеският национал Николай Генов стана шампион в спринта, като изпревари убедително друг казанлъчанин Божидар Хаджиев, но от състава на КК „Несебър“, както и възпитаникът на „Лястовица“ . В отборния спринт казанлъчани са четвърти, а в преследването пети.

Не успяхме да дадем най-доброто от себе си, тъй като в последните седмици тренираме усилено за участието на юношите в Международната четириетапна колоездачна обиколка на Косово, която стартира на 27 август, коментира представянето на момчетата в Пазарджик треньорът Живко Димитров. Потеглянето на отбора ни е запланувано за 25 август, но до последно не се знае дали със сигурност казанлъчани ще бъдат допуснати до старта, тъй като в Обиколката имат право да участват само мъже. Ще изчакаме още ден-два, а след това ще знаем окончателно дали ще бъдем част от състезанието , пояснява Димитров. Следващият сигурен старт за малките „лястовици” е в Нова Загора. На 2 септември градчето е домакин на състезание на шосе за Купа „Загорец”. В него ще стартират отбори при момчетата и юношите в младша и старша възраст на КК „Лястовица”.

Добра новина в отбора на Казанлък е и сигурното участие на юношата Мартин Папанов в предстоящото балканско първенство на шосе в Турция на 5 и 6 септември. Домакин на проявата е Одрин. В националния отбор ще бъде включен още един представител на казанлъшката колоездачна школа, като неговото име ще бъде оповестено на по-късен етап.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram