Член на ГЕРБ пише до Бойко Борисов възмутен от назначението на Алекси Алексиев – бивш шеф на полицията в пенсия

                                                                                ОТВОРЕНО ПИСМО                          

                                                                                                       ДО

                                                                              МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ

                                                                                                       НА

                                                                                    РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

                                                                                       Г-Н  БОЙКО БОРИСОВ

 

 

Г-Н  МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ,

пише Ви  член на партия “ГЕРБ“ от нейното учредяване, един от учредителите на партия ГЕРБ в град Казанлък.

 

Преди  няколко дена в сайта на presstv.bg се появи публикация в която се казва, че лицето Алекси Койчев Алексиев е назначен за шеф на отдел „ТЕРОР“в ГДБОП София.

Г-н Борисов спомням си, че през далечната 2006г. когато учредявахме партия „ГЕРБ“в зала 1 на НДК гр.София, Вие твърдо заявихте, че един от приоритетите Ви ще бъде да се борите срещу престъпноста и  корупцията в нашата държава. Не един път сте го заявявали  и по националните медии.

Непосредствено след изборите през 2009г.когато партия „ГЕРБ“с нашето доверие към Вас, което Ви бяхме гласували спечели изборите, на поста Областен директор на МВР гр.Ст.Загора беше назначен Алекси Койчев Алексиев.Нищо лошо.

В последствие се оказа обаче, че този човек заемайки този отговорен пост не изпълнява своите задължения вменени му по закон, а ги използва за облагодетелстване на своите лични интереси, както и за свои приятели.

Този човек използвайки дадената му власт нахлуваше в собствените имоти на обикновенните български граждани, като извършваше срещу тях неправомерно полицейски тормоз, издаваше неправомерно заповеди на своите служители да тормозят български граждани, които са подавали срещу него сигнали за негови неправомерни действия, заплашваше ги, пишеше им неправомерно актове които в последствие бяха отменяни от съдебните институции. За горе цитираното от мен имам доказателства – видео записи, както и други документи които доказват тези негови неправомерно извършени деяния срещу невинни български гражда- ни./записа от видеото вижте по-надолу/

През 2013г. Алекси Койчев Алексиев беше свален от поста Директор ОД на МВР Ст.Загора именно заради тези негови деяния, като мотива му беше, че излиза в пенсия. В последствие, ние членовете на партия“ГЕРБ“ разбрахме, че докато е заемал длъжноста Директор ОД на МВР Ст.Загора е придобил съмнителни за нас доходи.

С декларация подадена от Алексиев когато е назначен за Директор ОД на МВР Ст.Загора, с вх.№В636/14.10.2009г. към Сметната палата, е описано от него, че изплаща на банки четири броя кредити на обща стойност 132500/сто тридесет и две хиляди и петстотин лева/.

 

С декларация подадена от Алексиев с вх.№Г113/14.03.2011г. една година и половина по късно е декларирал придобито имущество и доходи по реда на чл.3 от ЗПИЛЗВДД за периода на 2010г.- наличие на недвижима собственост вила в с.Бузовград придобита за 130000лв./сто и тридесет хиляди лева/. Съществуващите задължения по кредити към две банки възлизат в общ размер от 115000 /сто и петнадесет хиляди лева/.

 

С декларация подадена от Алексиев с вх.№ Г612/12.04.2012г. Алекси Койчев Алексиев е погасил всичките си задължения по изплащаните от него кредити към банки от 132500/сто и тридесет и две хиляди и петстотин лева/.

 

Като член на партия „ГЕРБ“ пред който лично сте заявили във зала 1 на НДК София, че ще се борите срещу престъпноста и корупцията в нашата държава Р.България Ви питам:

Възможно ли е със заплатата на човек заемащ длъжноста Директор ОД на МВР гр.Ст.Загора за много кратък период от време, от 14.10.2009г.до 12.04.2012г., да се придобие недвижим имот за 130000лв./сто и тридесет хиляди лева/, както и да се погаси кредит от 132500/сто тридесет и две  хиляди и петстотин лева/ т.е.за две години и половина, той е придобил повече от 262500/двеста шестдесет и две хиляди и петстотин лева/.?

Копие от горе посочените декларации Ви представям./вижте ги отдолу/

За всички тези негови действия посочени по горе е сезирана прокуратурата, но поради създадените му приятелски отношения с прокурори, докато е заемал длъжноста Директор ОД на МВР Ст.Загора, обективна проверка не е извършвана и всичко е било прикривано.

Не малко се говори по националните медии за корупция и във прокуратурата.

Затова ние обикновенните български граждани се надяваме, че няма да се обосновете на вече извършени необективни проверки от българските институции по този казус, целта на които е била да бъдат прикрити извършените престъпления от Алекси Койчев Алексиев, а ще се разпоредите  да бъдат извършени проверки как и по какъв начин Алекси Койчев Алексиев е придобил тези доходи?.

 

Когато Вие заявявате пред Българския народ, че правителството което Вие управлявате няма откъде да вземе пари за увеличаване на пенсиите на  българските пенсионери, няма пари за здравеопазването, няма пари за лечението на невръстни болни деца, няма пари за майките  с малки деца, на отговорен пост във ГДБОП гр.София се назначава човека Алекси Койчев Алексиев който е придобил доходи на съмнителни за всички тези български граждани основания.

Пишейки всичко това Ви моля, да разпоредите да бъде извършена обективна проверка, както да разпоредите да бъде сезиран лично и Главния Прокурор на Р.България относно придобитите доходи на Алекси Койчев Алексиев докато е заемал поста Директор ОД на МВР гр.Ст.Загора, относно представените от мен декларации от които е видно, че има придобити доходи които са съмнителни за нас членовете на партия ГЕРБ и останалите български граждани.

Считаме също така ние членовете на партия ГЕРБ , че длъжноста шеф на отдел „ТЕРОР“към ГДБОП София е изключително отговорна за нашата дъжава и Вашето управление и на нея трябва да бъде назначен човек честен и достоен, човек който да служи за интересите на нашата държава Р.България.

Честни и достойни служители в МВР, които да заемат тази длъжност има много.

Не допускайте на нея да бъде назначен човек, който ще използва дадената му длъжност и неограничена власт за свои лични интереси, както и срещу честни български граждани в полза на негови приятели.

За мен, а и за други членове на партия“ГЕРБ“от гр.Казанлък, буди недоумение как след като съставихте новото управляващо правителство на Р.България, Алекси Койчев Алексиев беше назначен за Директор „Дирекция сигурност“към Министерство на земеделието“. Това е видно и от сайта на горе цитираното от мен Министерство на земеделието. Какъв е бил критерият за назначаването му на този също така отговорен пост за управлението на нашата държава?.

гр.Казанлък                                                            член на партия ГЕРБ

Декларациите можете да разгледате тук:

декл.Алексиев

Алексиев декларация 2009г

декл.алекс2011

https://www.youtube.com/watch?v=cFIkjCY0t3U

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram