Нападнаха български и американски рапъри в Слънчев бряг

Инцидент на морето на расова основа – старозагорските рапъри Христо Христов-Зипо и Стоян Стоянов-Слаш, са били нападнати от група младежи в Слънчев бряг.

Двамата музиканти били заедно със свои колеги от САЩ, които били обиждани за цвета на кожата, разказа БНТ. Рапърите станаха известни с нетрадиционния си протест пред Народното събрание срещу корупцията и неработещите институции.
Близо 25 минути продължила разправата и атаките, телефоните на двамата американци са повредени, а часовникът на Зипо потрошен. Според рапърите полицията дошла късно и не се намесила обективно. Всички отишли в полицейското управление, а след разпит пуснали нападателите.
От полицията казаха, че по случая е образувано досъдебно производство и се уточняват подробности около инцидента. Според разследващите нападателите и пострадалите са от Стара Загора и са се познавали.

Около 7.00 ч. сутринта в сряда компанията се разхождала по централната алея, когато ги нападнали в гръб. Нападателите били четири момчета и крещели обиди на расистка основа. Започнал бой, рапърите и американските им гости опитали да се защитават.

„Нападнаха ни с обиди, с расистки обиди към нашите гости. Ние не им обърнахме внимание, но те, въпреки това, решиха да ни нападнат и то в гръб“, разказва Стоян Стоянов-Зипо.

„Чувах, че някакви хора крещят след нас и започнаха да ни следят. Не реагирах, защото не разбирах какво говорят. Нападнаха ни в гръб“, допълва Рамон, треньор по гимнастика. „Опитвахме се да стигнем до колата, но те ни удряха и ми счупиха телефона“, казва и рапърът Джейкъб за случая.

Източник: Дарик

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram