Шипка и Овощник празнуват в събота

Три овце, подарени от граждани, ще бъдат пожертвани за празничния курбан на с. Овощник в утрешния ден, когато тук ще отбележат Голяма Богородица. За празника на селото кметът Иван Колев е осигурил и богата програма от спортни и развлекателни прояви. От 10 часа до кметството ще бъде даден стартът на детско шоу и състезание с велосипеди.

В 12 часа ще бъде осветен празничния курбан в двора на кметството. Състезание за най-силен мъж, по инициатива на местния спортен клуб „Гладиатор“ ще стартира от 16 часа. Желаещите да премерят сили помежду си ще трябва да преодоляват няколко дисциплини – лежанка, раменна преса, обръщане и носене на гума, пренасяне на чувал, фермерска разходка. Празничната вечер от 19 часа продължава с концерт на народния изпълнител Тодор Кожухаров, неговия оркестър „Южни ритми“ и на самодейни състави към местното читалище.

Град Шипка също отбелязва на 18 август своя празник. В „Читалище „Светлина“ тази вечер от 18 часа гостува местния автор Христо Карацанов. Утре, от 11 часа в Чирпанлиевата къща, ще бъде открита изложба живопис и иконопис, а от 13 часа започва концертът на оркестър „Асеница“ от Асеновград.

Двете селища Шипка и Овощник празнуват всяка година на Успение Богородично.

Кметовете Стоян Иванов на Шипка и Иван Колев – на Овощник, са избрали съботния ден – 18 август, за провеждане на тържествата.

М. Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram