БСП: Кандидати за кметове

Атанас Пъдев е кандидатът за кмет на левицата в Павел баня

sn_Padev_kand_kmetПредседателят на БСП в Павел баня Атанас Пъдев, депутат от 42 НС, е кандидатът за кмет на общината. Това решиха с явно гласуване делегатите на VІ-то заседание на ХІV-та конференция в курортния град. Пъдев предложи на социалистите програма на левицата за следващия мандат със задачи за всяко населено място.

„Програмата е с приоритети, изведени от срещите ми с жителите на общината, не съм пропуснал нито един квартал или село, документът е изработен изцяло на основата на левите стандарти на БСП”, подчерта кандидатът и представи конкретните дейности. Социалистите направиха анализ на политическата обстановка, дебатираха върху стратегическите цели и подготовка за местните избори, търсейки вярната посока за подкрепа и победа.

„Амбициозният документ за развитието на община Павел баня, с типично лява политика, ще допринесе за  успех наесен, ако всеки от вас потегли  със самочувствие и конкретни действия за подкрепа от тук”, обърна се към делегатите Стефан Стефанов, член на ИБ на БСП, който бе гост на местния партиен форум.

Атанас Пъдев да е и водач на листата с кандидати за общински съветници, построена с баланс и с представители от всяко населено място, гласуваха още делегатите. Политическата формула за местните избори ще е „БСП лява България”.

Социалистите в Гълъбово  подкрепиха за четвърти мандат кметът Николай Тонев

Nikolai_TonevОбщинската организация на БСП в Гълъбово застана единодушно отново зад кандидатурата на настоящия кмет Николай Тонев. „Тонев е успешен кмет три мандата”, категорични са социалистите. По думите им неговите  инициативи и стратегии за местно самоуправление са в интерес на гражданите и за благополучието на общината.

„Да не се задоволяваме с постигнатото, а да се обединим за добруването на нашия район”, с тези думи кметът представи реализираните обекти и осъществените политики за последните 4 години в общинските сфери. Той ще се яви на изборите  с местна коалиция на 25 октомври.

Зам.-кметът Димитър Василев и председател на БСП-Гълъбово, двама от досегашните  общински съветници – Румен Янков и Цветелина Тенева, както  и социалистите Катя Танева и Пенка Гочева, ще са представителите на левицата в кандидатската листа за местен парламент, гласува конференцията. Делегатите приеха и отчета на Групата общински съветници за мандат 2011-2015 г., подкрепяла успешните кметски дела и работила ефективно с останалите групи за постиженията на гълъбовци.

sn_Stoev_Stoeva (1)В Братя Даскалови издигнаха досегашният ръководител на общинските съветници на левицата Михаил Стоев

 Утвърдени са седем кандидати за кметове на кметства

Досегашният ръководител на Групата съветници на левицата в местния парламент  Михаил Стоев да е кандидатът за кмет на община Братя Даскалови, реши  конференцията след бурни дебати.  Делегатите избираха кандидат от трима номинирани, които представиха своите виждания за местното самоуправление.  Разпродажбите  на общински имоти на безценица, продажбите на земя на високи цени, лошата инфраструктура и корупционните практики в общинската политика, са сред значимите проблеми, които  социалистите обобщиха на форума си и заръчаха в новия мандат да се решат  категорично.

Михаил Стоев е на 62 години и вече 15 години ръководи земеделска кооперация „Напредък”, има опит в кандидат-кметски надпревари, но този път смята, че  „с партията и с ентусиазъм  ще се бори да отстоява интересите на жителите на 23-те населени места”. В седем от тях делегатите утвърдиха кандидати за кметове на кметства, номинирани от местните социалисти:

с. Оризово – Стоян Стоянов

с. Гранит – Койчо Иванов

с. Плодовитово – Димитър Иванов

с. Верен – Минчо Желев

с. Горно Белево – Мария Нанева

с. Найденово – Нанка Паскова

с. Партизанин – Ганчо Танев

 

Общинският партиен съвет ще подреди листата с кандидати за местния парламент, реши още конференцията в Братя Даскалови.

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram