Социалистите проведоха конференции в Гълъбово, Павел баня и Раднево

Информация за медиите

 

Социалистите проведоха конференции в Гълъбово, Павел баня и Раднево

                                                       

Гълъбово. 52-ма делегати участваха в гласуването за номинации за народни представители на конференцията на социалистите в Гълъбово. Местните активисти утвърдиха единодушно с явно гласуване номинациите на главния юрисконсулт на Община Гълъбово Светла Боянчева и на народния представител от 42 НС Атанас Пъдев. Сред номинираните са и зам.-председателят на Парламентарната комисия по труда и социалната политика  от 42 НС Георги Гьоков (35 гласа), председателят на Областния съвет на БСП Васил Самарски (14 гласа) и областния управител Живка Аладжова (1 глас). Председателят на общинската организация на БСП Димитър Василев направи анализ на политическата обстановка между евровота и предстоящите избори за парламент и формулира задачите пред делегатите за предизборната кампания.

Павел баня. Номинации за листата за народни представители от 27-и Старозагорски МИР направиха днес делегатите на общинската конференция на БСП в Павел баня. Доверието и гласовете на участниците във форума получиха: народният представител Атанас Пъдев (38 гл.), представител на МО в курортния град Димитър Димитров (35 гл.), министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев (14 гл.), председателят на Областния съвет на БСП Васил Самарски (10 гл.), народният представител от 42 НС Корнелия Нинова (6 гл.), представителят на ОбС на БСП – Казанлък Александър Минчев (6 гл.), временният лидер на казанлъшките социалисти Николай Терзиев (5 гл.), председателят на НС на БСП Михаил Миков (4 гл.) и здравният министър Таня Андреева (2 гл.).

Отчет за работата си, като народен представител, представи Атанас Пъдев, който местните социалисти предлагат за водач на листата на БСП за Старозагорска област, информира Светла Иванова, председателят на партийния съвет в Павел баня.

Раднево. Народният представител  от 42 НС Марияна Тотева е посочена от 38 делегати на конференцията на БСП в Раднево. Делегатите днес номинираха и още три кандидатури за листата на БСП за област Стара Загора: с 33 гласа Красимир Куртев (ММИ), с 29 гласа инж. Георги Господинов (ММИ) и с 23 гласа инж. Живко Желязков („Хранмаш”, Ст.Загора). Основните партийни организации и членовете на БСП бяха активни в предлагането и мотивирането на кандидатури за 43 НС, каза Иван Кънев, председател на общинската организация. Предложенията за депутати от социалистите в Раднево са  общо 31, в конференция предвид правилата и изразените им мотиви за райониране, са обсъдени пет. За готовността на партийната структура за предстоящия парламентарен вот, политическата обстановка, в която се намира БСП в общината и страната и задачите в предизборната кампания, бе политическия доклад на Иван Кънев пред социалистите.

Отчет, като народен представител в 42 НС, направи пред делегатите Марияна Тотева.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram