Изложба за Успение Богородично подредиха в двора на църквата „Св.Йоан Предтеча”

За четвърта поредна година художничката Катя Зографова събра своите възпитаници и приятели. На светлия християнски празник Успение Богородично в двора на църквата „Св.Йоан Предтеча“ бе открита изложба, обединена под темата „Хлябът“. Инициатор на проявата е самата Катя Зографова. В изложбата освен произведения на казанлъшката художничка са изложени и такива на нейни приятели и ученици, а сред поводите за събитието е и предстоящия й рожден ден. Общо около 40 са творбите, подредени в двора на казанлъшкия храм, дело на автори от 2 до над 60-годишна възраст.

„Идеята на изложбата е да се даде шанс и самочуствие на младите автори, като им се даде възможност да участват заедно с утвърдени автори в една обща изложба“, коментира Зографова. Сред участниците в проявата са и Албена Димитрова, Дончо Чокоев, а домашно приготвена питка представя поетесата Жени Димова.

На 18 август изложба ще бъде подредена и в Чирпанлиевата къща в Шипка. В нея ще вземат участие още японката Томоко Куния и Златко Колев от Твърдица

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram